Xarel·lo, varietat autòctona del Garraf. La vinya es troba entre boscos frondosos, sobre sòls pobres i calcaris, influenciats pel microclima especial del Garraf.
Es tracta d’un vi blanc de Xarel·lo, amb cert cos i estructura, però al mateix temps captivador, delicat, fresc i agradable. La roca calcària del Massís del Garraf imprimeix un caràcter mineral, aportant una certa salinitat que fa d’aquest vi un perfecte acompanyant per a mariscos i peixos.
Viticultura
Tipus de sòl argilós – llimós amb graves. La selecció del raïm es fa a la vinya abans de la verema, recollint únicament les grapes amb bon estat sanitari. Baixa producció 5000 kg/Ha.
Enologia
El raïm es macera durant 4 hores abans del premsat. La fermentació alcohòlica va durar 18 dies. Posteriorment es va fer una criança de 5 mesos sobre lies. El vi ha estat estabilitzat i filtrat.
Nota de tast
Vi groc pàl·lid, molt brillant. A la nas apareixen el caràcter del Xarel·lo, afruitat (poma, pera…) i records d’anís. Molt net i agradable. A boca té un bon equilibri entre alcohol i acidesa, fresc, sedós, rodó, amb un bon pas per boca i final agradable.
Origen: Massís del Garraf
Varietats: Xarel·lo
Producció total: 450 caixes (12 bot.)
Alcohol: Alc. 12,5 % vol.
FINCA VALLDOSERA, S.A
Masia Les Garrigues
Urbanització Can Trabal
08734 Olérdola
(Alt Penedés) Barcelona
938 143 047
VISITES ENOTURÍSTIQUES
HORARI
Dilluns a divendres:
de 9:00 a 13:00 h
de 15:00 a 17:00 h